Deze Australische kunst komt van de eerste bewoners van dit land, de Aboriginals. Om hun contact en kennis van hun voorouders door te kunnen geven aan de volgende generaties, zul je deze kunstuitingen vooral op heilige plekken in de natuur vinden. Het doel was voornamelijk in contact te komen met de voorouders uit de Droomtijd en daaruit te leren.

De betekenis van deze kunst gaat om verhalen uit de droomtijd of landkaarten waar je deze heilige plekken kunt vinden.

Het gaat om het verhaal wat verteld wordt en deze vertaling gaan we maken naar je eigen Aboriginal artwork. Het maken van deze kunst gaat vaak over diepere lagen en is dus heel persoonlijk, wat ook betekent dat alleen jij hier inzage in hebt en begrijpt, net als de echte Aboriginal kunst.

Informatie over de workshop:

Deze dag gaan we eerst aan de slag met het oefenen van de dottechniek en krijg je alle informatie hierover, dus als je de techniek niet beheerst kun je toch meedoen. Beheers je deze techniek wel, dan kun je meteen starten met de Aboriginal art en zal ik je informeren over wat complexere patronen en als je wilt deze te gaan gebruiken in je mandala.

Aantal deelnemers is maximaal 2 personen.

Datum in overleg te plannen en de tijd is van 10-15 uur met eventuele uitloop.

Je kunt van tevoren kiezen of je canvas of een houten paneel wilt in de maat 30*30.

Deze workshop is ook inclusief 5 cupjes verf, koffie/thee met iets lekkers. Voor de lunch maak ik vegetarische soep (wel je eigen lunch meenemen).

De locatie is in Drunen en de kosten € 70 p.p.

Heb je vragen en voor aanmelden, graag via http://www.dotted-art.com

Wil je een gezellige dag, met creativiteit en tijd voor jezelf, dan is deze dag daar een leuke invulling van.

Warme groet, Nicky

Comments are closed.