De talkingstick krijgt steeds meer bekendheid en terecht. Het is een prachtig instrument dat gebruikt wordt in de communicatie. Meer en meer wordt de talkingstick gebruikt in groepssessies, in bedrijven tijdens overleg momenten en zelfs binnen het gezin.

De talkingstick vindt zijn herkomst bij de indianen, die deze stick gebruiken tijdens hun overlegmomenten binnen hun groep. Degene die de talkingstick vast houdt mag spreken over dat wat hem bezig houdt of over het onderwerp wat aan de orde is. Hij mag zo lang spreken als hij wil en dat in de “ik-vorm”. De anderen van de groep mogen niet inspringen met hun mening/vragen, ze mogen alleen luisteren. Het gevolg is dat er “echt” geluisterd gaat worden en men sneller naar de kern gaat. Er treedt een soort van rust op en het “ego” komt wat meer op de achtergrond.

Een talkingstick is een persoonlijke stick. Zo kan een bedrijf zijn eigen stick hebben, die de visie van het bedrijf representeert of je kan je eigen persoonlijke stick hebben, die een waarde representeert, zoals verbinding of klaarheid. Die waarde die jij belangrijk vindt in communicatie met de ander. De versieringen van de stick zijn niet alleen dots (motief en kleur), maar kunnen ook ander materiaal bevatten, zoals veren, leer of kralen etc. Dat wat voor jou en je stick bedoelt is.

Nu heb ik op  zaterdag 27 oktober (deel 1) en op 10 november (deel 2) 2018 een workshop georganiseerd en kun je je eigen talkingstick maken. We gaan de waarden die voor jou belangrijk zijn en je in je stick wilt representeren concreet maken, dit met geleide meditatie en een oefening. Daarna gaat ieder aan de slag met zijn stick, die persoonlijk is en betekenisvol.

Informatie:

  • Prijs € 75.00 per persoon
  • Tijdsduur: 2 maal 3 uur
  • Koffie/thee en iets lekkers
  • Locatie: Drunen
  • Aanmelden via info@dotted-art.com

Comments are closed.